Hoeslakens

Algemeen

Een hoeslaken doe je om je matras of om je topmatras, ook wel oplegmatras of topper genoemd. Let er altijd goed op dat de lengte en breedte klopt met de lengte en breedte van je matras en let ook op de hoogte van je matras, als je een heel dik matras hebt, moet je ook een hoeslaken met een hoge hoek hebben, anders zal het snel losschieten. Doorgaans hebben onze hoeslakens rondom elastiek aan de onderzijde, waardoor ze goed om je matras blijven zitten en niet snel los schieten als je bijvoorbeeld je bed omhoog kunt zetten om te lezen of tv te kijken. Voor een top matras, wat vaak maar 8 cm dik is heb je juist weer een speciale kleine hoek nodig, zodat het ook mooi strak blijft zitten.

Je hebt hoeslakens in verschillende matrialen en wat fijn is verschilt per persoon, voor meer uitleg zie hieronder.

Onder je hoeslaken doe je altijd een matras beschermer, om je matras te beschermen tegen oa zweet etc. Je kunt kiezen tussen een molton, of bijvoorbeeld een waterdichte matras beschemer, vooral beter als je kind zindelijk aan het worden is etc.

Katoen

100% katoen. Sterke katoenvezels geweven in een dichte platbinding. Blijft mooi glad op je matras zitten door rondom elastiek en is kreukherstellend. Niet rekbaar.  Katoen kan ook geweven zijn in een perkal of percaline binding, dit wil zeggen een wat dunner draadje vaster (dichter) op elkaar geweven, waardoor je een mooier en soepeler doek krijgt, wat minder kreukt dan een gewone platbinding. Houd je juist van een dikke, hardere stof kies dan juist een grovere katoen in een platbinding .

Satijn

100% gemerceriseerde katoen,geweven in een satijnbinding en daardoor zacht en soepel. Door de satijnbinding onstaat er een zachte glans, is het zeer strijkvrij en voelt het heerlijk zacht. Een satijnbinding is een nog dunnere draad nog fijner geweven , vaak aangegeven met counts per square inch. Hoe meer counts hoe meer draden er in een vierkante inche maat zitten. Satijnbindingen beginnen bij 200 counts. Niet rekbaar.

Jersey

100% gekamde katoen gebreid en daardoor rekbaar. Zeer makkelijk om je matras te doen, kreukherstellend en een iets minder koude instap in uw bed. Jersey hoeslakens bestaan in veel verschillende kwaliteiten, de goedkopere zijn over het algemeen dunner doordat ze minder garen gebruiken, bijv 160 gram, dit is enkel gebriede jersey. Een mooiere kwalitiet is dubbel gebreide jersey, doordat deze dubbel gebreid is, is de kans op pillen bijna nihil. Er word ook altijd meer garen voor gebruikt, 220 gram, waardoor het hoeslaken dikker is en ook langer meegaat.

Elastische jersey

95 % gemerceriseerde katoen /5% elastomeer gebreid en door de elastan 2 kanten op zeer rekbaar, kreukherstellend, pillingsvrij en een iets minder koude instap in uw bed en een nog betere pasvorm door de elastan.

Flanel

Opgeruwde, dichtgeweven 100% katoen, kreukherstellend en lekker warm. Leverbaar in beperkte kleuren.

Molton

100% wollige katoen en heel comfortabel, sneldrogend en strijkvrij. Is bedoeld om onder je hoeslaken te doen en daardoor je matras extra te beschermen tegen transpiratie etc.

Badstof

80% katoen/20% polyamide.
Zware kwaliteit badstof. Door gebruik te maken van gekamde katoen in de pool is deze badstof zeer veerkrachtig, duurzaam en rekbaar. Voelt warmer aan dan Jersey, alleen leverbaar in wit en ecru.

 

Waar u op moet letten:

Hoeslakens zijn er voor verschillende dikte matrassen, meet dus vooral de dikte van uw matras op, een top of dekmatras is vaak maar 7-12 cm dik, hiervoor zijn speciale hoeslakens met een kleinere hoekhoogte, speciaal voor deze dunne matrassen, zodat het hoeslaken toch mooi strak om uw matrs blijft zitten, tevens zijn er ook moltons met deze lage hoek. ( hoek wil zeggen, matrasdikte )

Het beste voor uw top matras is om dit apart op te maken , dan blijft het het veerkrachtigste en het is ook veel minder moeilijk dan 2 matrassen in 1 hoes te krijgen. Mocht u dit toch prettiger vinden dan hebben we ook hoeslakens en moltons met een extra hoge hoek, geschikt voor matrassen van 25 tot 35 cm. Deze moeten wel op maat gemaakt worden. 

Mocht u het geschikte hoeslaken niet in onze webshop vinden, neem dan gerust contact op met 1 van onze winkels, wij kunnen nl ook maatwerk laten maken en ons assortiment is zeer groot en nog niet alles staat online.

© 40 Graden. Alle rechten voorbehouden.